A A A K K K
для людей із порушенням зору
Агрономічна сільська рада
.

Врятуй народний танець

Дата: 29.03.2021 17:43
Кількість переглядів: 706

«#Врятуй народний танець». Саме під  таким хештегом пройшла загальноукраїнська акція, яка  ставила за мету популяризацію народного танцю. Представники культурно-мистецьких організацій, керівники закладів культури, освіти, хореографічних колективів та всі небайдужі до долі української культури долучились до неї. Майстер класи, конкурси, фестивалі, відкриті уроки, конференції та онлайн навчання-це ті заходи, які спрямовані на те, щоб український народний танець жив, розвивався, прославляючи Україну.

Без пам’яті-немає традицій, без традицій, без культури-немає виховання, без виховання немає духовності, без духовності-немає особистості ,без особистості-немає народу та його  історії.

    Виховання духовності і моральності у дітей та молоді сьогодні-є особливим предметом розгляду суспільства.  Зразковий аматорський ансамбль народного танцю «Сонечко» Агрономічного центру культури та дозвілля Агрономічної територіальної громади –це дружній колектив дітей та дорослих, які є носіями української танцювальної культури. Наші «сонечка» вважають, що український народний танець-це спадщина, яку потрібно берегти для майбутніх поколінь, тому що наш танець поза часом, він завжди буде актуальним, модним, як говорять наші діти.

    У березні зразковий ансамбль народного танцю «Сонечко» приймав участь в обласному  хореографічному фестивалі ім.Володимира Румянцева та в обласному конкурсі хореографічного мистецтва «Музичні мрії», де  став лауреатом II премії.

      Вітаю  рідненьких «сонечок» з перемогою та хочу подякувати, що вони так само, як і я переймаються проблемою збереження українського народного танцю. Хочу завірити їх, що вони назавжди залишаться в історії , як діти, які не дали загинути українському народному танцю. Закликаю усіх українців так любити український танець, як його люблять по всьому світі: Канаді, Мексиці, США.  Українці, які живуть за межами України розвивають національну танцювальну культуру, бояться втратити її. Чому ми цінуємо лише тоді, коли втрачаємо? Не дамо загубити нашу культуру: «#Врятуй народний танець".

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь