A A A K K K
для людей із порушенням зору
Агрономічна сільська рада
.

Привітали "Бриксу"

Дата: 16.04.2021 15:33
Кількість переглядів: 590

15 квітня народний аматорський фольклорно-етнографічний колектив «Брикса» відзначив своє 35-річчя з Дня створення. Привітали ювілярів депутат обласної ради Олександр Масленніков, заступники Вінницької районної державної адміністрації, сільський голова Сергій Сітарський, заступник –Тетяна Закревська та заступник начальника відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради – Лілія Гаврилюк. Учасників гурту нагородили грамотами та вручили подарунки. Ми ще раз приєднуємося для вітань, бажаємо подальших творчих успіхів!

Для довідки. Cвого часу «Брикса», очолювана Г. Ф. Коваль, зі своїми виступами об’їздила чи не всю Україну.  Ансамбль був учасником багатьох  Міжнародних фестивалів з фольклору: ІІІ фестивалю «Берегиня» в м. Луцьку (1998 р.), ІІІ та заключного  телевізійних фестивалів української пісні та музики «Горицвіт» у м.Львові (2001, 2002 р.р.). На ньому були зняті унікальні родинні обряди, відтворені ансамблем «Брикса» – «Родини», «Хрестини» та  «Похрестини», свята літератури і мистецтва «Лесині джерела»,  козацького фестивалю звичаєвої культури «Живий вогонь єднає Україну» (2010 р.) та ін.  Учасники  ІІ Всеукраїнського свята народного мистецтва «Великодня писанка» (м.Вінниця), ІІІ Всеукраїнського фестивалю сільської народної творчості «Мистецькі береги Ворскли» (м.Охтирка Сумської області).

              Колектив неодноразово неодноразово виступав в Державному музеї народної архітектури і побуту України в Києві з народними обрядами. На І Всеукраїнському фестивалі-конкурсі автентичних колективів на приз Г.Танцюри колектив «Брикса» отримав І премію та Головний приз за показ маловідомого обряду «Квітчатого Миколи» (2001 р.).

              Ансамбль «Брикса» частий гість багатьох телевізійних  передач Вінницького державного телебачення. Бохоничанки записали та  відродили ряд козацьких, жниварських, рекрутських  пісень, а також чимало звичаїв і обрядів, поширених на Поділлі: «Топтання рясту», «Русалчин Великдень», «Молодіжне купало», «Бохоницькі поторочини» та ін. Дев’ять із них увійшли до збірки «Зав’ю вінки на всі святки». Завжди при колективі «Брикса»  діє молодіжний ансамбль «Русавочка», який часто виступає із старшими. В репертуарі колективу, окрім обрядів,  налічується понад 300 народних пісень.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь