A A A K K K
для людей із порушенням зору
Агрономічна сільська рада
.

Відзначення Міжнародного дня захисту дітей в громаді

Дата: 01.06.2021 22:30
Кількість переглядів: 647

Сьогодні в Агрономічній громаді відзначили Міжнародний день захисту дітей. Це свято нагадує нам про те, що діти є особливою соціальною групою населення, яка має свої права, інтереси, специфічні проблеми, але не може самостійно відстоювати і захищати їх перед суспільством. «Світовою конституцією прав дитини» називають Конвенцію про права дітей, прийняту Генеральною асамблеєю ООН 20 листопада 1989 року. З того часу практично всі країни світу ратифікували документ. Україна включила Конвенцію в національне законодавство 27 вересня 1991 року. Кожна держава світу прагне захищати права дітей, забезпечуючи їм здорове, безпечне та гідне життя.

В нашій громаді сьогодні святкували гучно, весело та кольорово. Програма свята була різноманітною, тому кожен знайшов улюблену розвагу. Організаторами свята були: Агрономічна сільська рада, Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму, Відділ соціального захисту населення, праці та охорони здоров’я та Служба у справах дітей.

Зокрема, в селі Агрономічне відбувся конкурс малюнку на асфальті, де дітки малювали свої мрії,  а потім охоче розповідали про них сільському голові та його заступнику. В дитячому садочку вихованці весело провели час та продемонстрували свої здібності. В бібліотеці проведено: бібліотечний урок «Літо з книгою». Спільно з учителем молодших класів - Вигорською  Мирославою Леонідівною організували майстер - клас по виготовленню книжкових закладок. Свобода Ольга Сергіївна привела свій 1- В клас на екскурсію до бібліотеки, дітки ознайомились із правилами користування бібліотекою , розфарбовували розмальовки та вишикувались в чергу за книжечками. Усі маленькі відвідувачі отримали масу задоволення. Агрономічненська СЗШ І-ІІІ ступенів також долучилася до відзначення Міжнародного дня захисту дітей, організувавши квест, де учні мандрували станціями, виконували завдання, проявляючи активність та винахідливість. А на завершення дня на всіх чекав фестиваль талантів «Подаруй талант світу». Діти в ньому мали можливість продемонструвати власне декламування віршів, заспівати пісню, зіграти на музичному інструменті, затанцювати танець. Всі учасники отримали солодкі подарунки.

Незабутні враження від святкування отримали вихованці дитячого садка «Дзвіночок» в селі Бохоники. До дітей в гості завітали Сонце та Пеппі Довгапанчоха, які подарували дітям море емоцій, подарунки, розваги з мильними бульбашками та подарунки. В сільській бібліотеці пройшов літературно- розважальний марафон «Світлішає на світі, коли радіють діти». Цікавий та емоційний заряд енергії отримали діти, відвідавши в цей день бібліотеку. Свято розпочалось відео-презентації, де присутні ознайомилися з Декларацією та Конвенцією ООН про права дитини. Приймали участь у правовій вікторині «Права дитини не забудь, уважним завжди всюди будь», а також в іграх та конкурсах, ознайомились з виставкою «У літні пригоди з цікавою книгою». На завершення свята всі учасники отримали солодкі призи. В школі також було організовано руханки, асфальтний живопис та квест з різноманітними завданнями.

В селі Медвеже Вушко для святкування дітей зібрали в клубі. Там підвели підсумки конкурсу малюнків «Щасливе дитинство очима дітей», нагородили учасників та організували святкову програму. Також діти мали можливість переглянути повчальні короткометражні мультфільми. Після чого на учасників чекали конкурси та майстер – клас по виготовленню листівок.

Бібліотека с. Горбанівка організувала бібліовізит до дитячого садка " Перлина".  Бібліотекар провела з дітьми ігри, прочитала казку «Червона Шапочка» та пригостила діток пиріжками. Згодом також було проведено свято в Горбанівській філії Центру культури та дозвілля під назвою «Радісні діти – щаслива держава». Аби маленькі учасники були задоволені та отримали незабутні враження, організатори свята створили усі умови задля проявлення творчих здібностей і вмінь кожної дитини. Так, було проведено майстер-класи з ліплення, ігри та конкурси.

В ході свята з вітальним словом до маленьких учасників та гостей звернувся сільський голова Сергій Сітарський та заступник – Тетяна Закревська. Також до привітань долучився начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Агрономічної сільської ради Олександр Грустілін.

Напередодні свята Агрономічна сільська рада оголосила благодійну акцію «Діти дітям»,в якій учасники взяли активну участь та подарували своїм одноліткам книги, іграшки. Також небайдужі мешканці громади долучилися до акції «Подаруймо дітям радість разом». Всі подарунки завдяки Відділу соціального захисту населення, праці та охорони здоров’я, Центру надання соціальних послуг та Служби у справах дітей були доставлені адресатам.

Ми дякуємо усім, хто долучився до акцій. У цей святковий день бажаємо кожній дитині безмежного щастя, доброго здоров’я, родинного затишку та тепла, і звичайно, здійснення найнеймовірніших задумів та мрій.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь