A A A K K K
для людей із порушенням зору
Агрономічна сільська рада
.

Агрономічна громада отримає субвенцію в рамках програми «Спроможна школа для кращих результатів»

Дата: 21.07.2021 20:05
Кількість переглядів: 408

«В рамках програми «Спроможна школа для кращих результатів» - 35 шкіл Вінниччини отримають кошти з державного бюджету», - як зазначив Сергій Борзов - голова Вінницької ОДА.

За інформацією Голови Вінницької обласної державної адміністрації Сергія Борзова, у рамках реалізації державної програми «Спроможна школа для кращих результатів», 35 закладів загальної середньої освіти Вінницької області цьогоріч отримають із державного бюджету 39млн 11 тис 862 грн.

  •  Для участі у конкурсі до обласної державної адміністрації заявлено 69 проєктів від 49 територіальних громад області. Із них фінансування отримають 35 закладів із 33 громад.

Використання субвенції здійснюється на засадах співфінансування:

  •  для обласних бюджетів та бюджетів міських територіальних громад, чисельність населення яких становила понад 40000 осіб, - не більш як 70 відсотків за рахунок субвенції та не менш як 30 відсотків за рахунок коштів місцевих бюджетів;
  •  для бюджетів міських територіальних громад, чисельність населення яких становила менш як 40000 осіб, селищних територіальних громад, сільських територіальних громад - не більш як 90 відсотків за рахунок субвенції та не менш як 10 відсотків за рахунок коштів місцевих бюджетів.

   Серед 35 проєктів, фінансування яких погоджено комісією при Міністерстві освіти і науки України за участі народних депутатів - членів комітетів Верховної Ради України з питань бюджету та з питань освіти, науки та інновацій - наступні:

 6 проєктів, спрямовані на встановлення та модернізацію пожежної системи;

 15 – на ремонт та модернізацію харчоблоків і їдалень;

  10 – на придбання нового обладнання для кабінетів, фізики, математики, географії, української мови, біології та створення STEM-лабораторій;

 4 – на капітальний ремонт покрівель та приміщень шкіл.

Отримають субвенцію наступні громади:

 Вінницький район:

Агрономічна сільська - проект «Вдосконалення інноваційного освітнього простору Агрономічненської СЗШ І-ІІІ ступенів шляхом створення STEM - лабораторії у закладі».

Вінницька міська - проект «Капітальний ремонт приміщень харчоблоку комунального закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №12 Вінницької міської ради».

?Вороновицька селищна - проект «Система пожежної сигналізації, оповіщування про пожежу та управління евакуацією людей, пожежне спостерігання в приміщеннях Комунального закладу «Вороновицький ліцей».

Гніванська міська - проект «Реконструкція харчоблоку «Навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія №2» м. Гнівань».

Іллінецька міська - проект «Капітальний ремонт із здійснення заходів, пов’язаних із забезпечення пожежної безпеки та заміни покрівлі навчального корпусу Іллінецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №1 м. Іллінці».

Липовецька міська - проект «Система пожежної сигналізації, система керування евакуацією людей в частині системи оповіщення про пожежу та показників напрямку евакуації на об’єкті: Заклад «Навчально-виховний комплекс: Росошанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів  –  дошкільний навчальний заклад «Сонечко» Росошанської ТГ.

Літинська селищна - проект «Реконструкція обідньої зали їдальні та кухні ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 (початкова) смт Літин».

Немирівська міська - проект «Модернізація харчоблоку – запорука безпечного, якісного, здорового харчування в закладі освіти реалізує в Немирівському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 – ліцей» Немирівської міської ради».

Оратівська селищна - проект «Капітальний ремонт харчоблоку загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів смт Оратів (початкова школа)».

Сутисківська селищна - проект «Сучасний кабінет фізики - для сучасної української молоді». Тиврівська селищна - проект «Модернізація харчоблоку та приміщення їдальні Опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів с. Красне Тиврівської селищної ради».

Якушинецька сільська - проект «Капітальний ремонт будівлі (харчоблоку) комунального закладу «Якушинецький ліцей».

 Кошти з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів» спрямовуються уже другий рік поспіль. 2020 року область отримала субвенцію в обсязі 20 млн грн на реалізацію 2 проєктів:

 Капітальний ремонт приміщення їдальні будівлі Комунальний заклад «Вороновицький ліцей» Вінницької області по вул. Гагаріна, 2 в смт Вороновиця Вінницького району Вінницької області. Виділено з державного бюджету 6 млн. грн, з місцевого – 1,7 млн. грн.
Також Голова ОДА відмітив, що кошти за 2020 рік освоїли в повному обсязі.

Віталій Урдзік голова Вінницької районної державної адміністрації: «Вважаю, що це вагомий внесок в розвиток освітньої галузі району, зокрема кожної територіальної громади. Це ще на крок блище до якісної та сучасної освіти». 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь