A A A K K K
для людей із порушенням зору
Агрономічна сільська рада
.

В Україні восени цього року розпочнеться сезон здачі об'єктів інфраструктури у всіх регіонах

Дата: 29.07.2021 12:36
Кількість переглядів: 301

В Україні восени цього року розпочнеться сезон здачі об'єктів інфраструктури у всіх регіонах. Загалом у роботі зараз перебувають близько 1000 таких об’єктів, які реалізовуються у рамках програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» та інших програм. Про це  повідомляє Сергій Борзов голова Вінницької ОДА, посилаючись на заяву заступника керівника Офісу Президента, координатора програми «Велике будівництво» Кирила Тимошенка в ході форуму «Україна 30. Децентралізація».
За його словами, така велика кількість інфраструктурних проєктів стала можливою в тому числі завдяки децентралізації. Більшість об'єктів фінансуються спільно з державного бюджету та коштом місцевих громад, які завдяки децентралізації отримали більші фінансові можливості.
«І ми не кажемо тільки про дороги. Тому що близько 100 садочків, 100 шкіл, 100 спортивних об'єктів реалізовуються у громадах. Громади хочуть реалізовувати такі проєкти. Дійсно, держава допомагає своїм бюджетом, але це проєкти співфінансування, які фінансують і міста, і селища, і об'єднані територіальні громади», - зауважив заступник голови ОП.
За рахунок збільшення коштів, які в результаті децентралізації стали отримувати місцеві бюджети, між територіальними громадами вже намітилася конкуренція за отримання додаткового фінансування з держбюджету на реалізацію проєктів соціальної інфраструктури.
Кирило Тимошенко нагадав також про інші програми, ініційовані Президентом Володимиром Зеленським - «Велика реставрація», «Здорова Україна», «Активні парки», реконструкція приймальних відділень опорних лікарень тощо. У їхній реалізації активну участь беруть також і місцеві громади.
Держава, в свою чергу, допомагаючи територіальним громадам, з'єднує між собою ОТГ, великі і маленькі міста дорогами, які будують Укравтодор і обласні державні адміністрації.
«Я думаю, що усі разом ми зможемо за наступні декілька років побудувати дійсно гарну країну, яка вже зараз видозмінюється і всі це бачать», - зазначив Тимошенко.
Сергій Борзов зауважив, що раніше Кирило Тимошенко заявляв: «До кінця 2023 року в Україні буде відновлена вся мережа доріг державного значення».
 «Сьогодні громадяни можуть пересвідчитися, що активно відбувається процес відновлення різних маршрутів, ремонт мостів та автошляхів завдяки Програмі «Велике будівництво». Нагадаю, що у 2020 році Укравтодор вже зробив перший крок до вдосконалення системи пріоритизації ремонтів шляхом використання Методології пріоритизації ремонтів, розробленої ДП «ДерждорНДІ». Методологія враховує стан дороги, інтенсивність трафіку та соціально-економічний ефект, який отримає держава та регіон у результаті ремонту чи будівництва» - коментує Віталій Урдзік голова Вінницької районної державної адміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь