A A A K K K
для людей із порушенням зору
Агрономічна сільська рада
.

Перша повністю відновлена дорога на маршруті Київ – Кишинів!

Дата: 06.09.2021 15:05
Кількість переглядів: 541

Сергій Борзов: Перша повністю відновлена дорога на маршруті Київ – Кишинів!

В області триває розбудова та відновлення дорожної інфраструктури в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». 

Днями на Вінниччині відкрили відремонтовані 116 км траси Р-08 Немирів – Ямпіль. 

«Вона є важливою частиною маршруту між столицями України та Молдови. Автошлях стане основним для поїздок до сусідньої держави підконтрольними територіями». – підкреслює Сергій Борзов - голова Вінницької ОДА. - Комфортна, безпечна та коротка дорога від Києва до Кишинева – один із пріоритетних об’єктів президентської програми «Велике будівництво» у 2021 році. 

Цього року за ініціативи Президента України Володимира Зеленського та Президентки Молдови Майї Санду між двома країнами створюємо маршрут європейської якості. Він проходитиме через Київську, Житомирську та Вінницьку області, й стане оптимальним для подорожей, адже оминатиме невизнану Придністровську республіку».

Першу левову частину маршруту, відремонтовані 116,2 км траси Р-08 оглянув заступник голови Укравтодору Андрій Івко під час робочої поїздки до Вінниччини.

«Існуюче сполучення між двома країнами не відповідає вимогам часу. Підрядник працював у режимі 24/7, аби за 90 днів відновити усю протяжність дороги. Якісне покриття на дорозі Немирів – Ямпіль – перший етап створення маршруту від Києва до Кишинева. 

Попереду ще будівництво мостового переходу через річку Дністер та завершення ремонту траси М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський», – зазначив Андрій Івко.

Загалом, маршрут Київ – Кишинів включає будівництво мостового переходу через р. Дністер та підходу до нього протяжністю 1,6 км з української сторони та оновлення 137,5 км державних доріг, зокрема, ділянок трас М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський та Р-08 Немирів – Ямпіль.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь