A A A K K K
для людей із порушенням зору
Агрономічна сільська рада
.

Бабин Яр пам'ять на тлі історії

Дата: 29.09.2021 15:32
Кількість переглядів: 270

В Агрономічному центрі культури та дозвілля, спільно з учителем історії  Агрономічненської СЗШ Голубахою Юлією Володимирівною , проведено інформаційно - історичну зустріч з учнями 9 - 11 класів " Бабин Яр пам'ять на тлі історії",приурочену 80-річниці того жахливого злочину...
За два дні, 29 і 30 вересня 1941 року, на околиці Києва розстріляли 33 771 людину.
Серед них були євреї, сінті та рома, радянські військовополоненні, комуністи - підпільники. Але євреїв було найбільше: понад 30 тис. людей. Наймолодшій жертві було 3 дні, тоді як найстаршій - 103 роки.
Зустріч почалась із висвітлення презентації " Все мовчки тут кричить".
Учитель історії Голубаха Юлія Володимирівна дуже вміло та чітко коментувала хід презентації, доповнюючи цікавими фактами, які стосувались саме Вінниці і про які мало хто знає.
Також усі присутні почули спогади Новак Т. " Мої бабуся і мама переховували сім'ю євреїв у Вороновиці" присутні слухали да дивились на жінку з екрану затамувавши подих, адже це було зовсім близько і не так давно... Це було і ми не маєм права того не знати чи забути!
Завідувачкою бібліотеки була підготовлена тематична виставка до 80 роковин Бабиного Яру " Жива пам'ять Бабин Яр" .
Бібліотекар ознайомила учнів із основними розділами даної виставки та презентувала дві книги: Анатолій Кузнецов " Бабий Яр", Докія Гуменна " Хрещатий Яр", закликавши усіх присутніх прочитати ці книги, адже то наші страшні сторінки історії, які ми маємо знати, пам'ятати та переказувати наступним поколінням.
Наприкінці зустрічі учитель історії Голубаха Юлія Володимирівна  провела цікаву бесіду, в ході якої усі ділилися враженнями від почутого та побаченого.
Дійсно, вражає! Шкода, що так було...

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь