A A A K K K
для людей із порушенням зору
Агрономічна сільська рада
.

Інформування населення Агрономічної територіальної громади про набуття чинності Закону України «Про основи національного спротиву»

Дата: 06.01.2022 15:06
Кількість переглядів: 328

Інформування населення Агрономічної територіальної громади про набуття чинності Закону України «Про основи національного спротиву»

01 січня 2022 року вступив в дію Закон України «Про основи національного спротиву». Зазначений нормативний документ розроблено у зв'язку з нагальною необхідністю реалізації положень стратегічних документів у сфері національної безпеки і оборони та визначення організаційно-правових засад національного спротиву, його підготовки та ведення, завдань сил безпеки та сил оборони, відповідних повноважень державних органів та органів місцевого самоврядування.

22 грудня 2021 року в залі засідань Вінницької обласної державної адміністрації відбулась нарада за участі керівництва області з посадовцями органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, на які відтепер покладена низка завдань щодо підготовки та забезпечення національного спротиву у разі військової агресії проти України. В ході наради обговорювались наступні питання:

  • порядок підготовки, розгортання та ведення територіальної оборони України,
  • фінансування та матеріально-технічне забезпечення національного спротиву,
  • соціальний і правовий захист осіб, які беруть участь у національному спротиві;
  • відповідальність за порушення законодавства та інших нормативно-правових актів з питань національного спротиву.

Учасниками наради визначено, що зазначений нормативний документ дасть змогу вирішити завдання щодо залучення усього суспільства до протидії загрозам національній безпеці та відбиття агресії з боку іншої держави, вироблення на державному рівні чіткої політики, спрямованої на організацію в Україні національного спротиву як невід'ємної складової всеохоплюючої оборони держави.

Пріоритетним вирішенням основних завдань закону визначено залучення широких верств населення України до служби у Збройних Силах України за контрактом, що сприятиме підвищенню рівня національної стійкості і обороноздатності держави в умовах неконвенційних загроз, а також згуртуванню суспільства, патріотичному вихованню громадян, наданню обороні України всенародного характеру та готовності громадян України до захисту своєї країни.

Виконавчий комітет Агрономічної сільської ради закликає всіх жителів активно включитись у виконання завдань, визначених Законом України «Про національний спротив» для того, щоб гарантувати мешканцям Вінницької області мир та безпеку та бути готовим до відсічі агресору, у випадку розв’язування ним широкомасштабної війни. Свідомі громадяни нашої громади, просимо долучатись до військової служби за контрактом.  За докладнішою інформацією  звертайтесь у

Вінницький РТЦК та СП (військкомат) за адресою:

м. Вінниця, вул. Данила Галицького 31, (5 поверх)

тел.: (0432) 67-28-80

     Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь