A A A K K K
для людей із порушенням зору
Агрономічна сільська рада
.

У Бохоницькому ліцеї облаштували найпростіше укриття

Дата: 15.11.2022 10:10
Кількість переглядів: 127

На сьогодні всі комунальні заклади освіти громади вже обстежено та мають власні найпростіші укриття. Однак у Бохоницькому ліцеї під час прийомки школи в експлуатацію було дозволено використовувати як укриття невелике приміщення, в якому мали можливість сховатися працівники закладу та один клас. Відтак з вересня у ліцеї офлайн навчався лише 1-й клас.

Протягом вересня-жовтня завдяки працівникам та залучених підрядних організацій було облаштоване й друге найпростіше укриття, що дає можливість забезпечити освітній процес в офлайн режимі для всіх інших класів.

Для перебування дітей в укритті облаштували дві зони приміщення. Їх побілили, підлогу залили бетоном та облаштували місця для сидіння. У приміщенні замінено освітлення, електрощитову, забезпечено приміщення ліхтарями, інструментом (лопати, ножівки по металу, по дереву), встановлений пожежний щит. Особливу увагу було приділено також ремонту системи опалення та встановленню вентиляційної системи. З цією метою з місцевого бюджету загалом було виділено 305 тисяч гривень.

Окрім основного освітлення в укритті готують ще й резервне, бо такими є вимоги ДСНС, відповідно в листопаді місяці за підтримки сільського голови Сергія Сітарського ліцею буде виділено 55 тисяч гривень для закупівлі генератора.

В окремому приміщенні в укритті облаштували повноцінний туалет. Поруч розмістили стелажі для кожного класу. Батьки закупили для кожного класу контейнери, в якому будуть зберігатися снеки, сухі перекуси, а також закуплена  питна вода для дітей. Наявні резервуари для відходів та технічної води, медичні бокси.

14 листопада відбулося виїзне зассідання комісії з прийому в експлуатацію укриття Бохоницького ліцею, до складу якої згідно розпорядження сільського голови увійшли начальник відділу освіти Олександр Грустілін, завідувач військово-обліковим бюро сільської ради Галина Колосніченко, в.о. головного архітектора громади Олег Підлубний, поліцейський офіцер громади Андрій Гончар, представники санстанції та пожежної служби. Участь в обстеженні також взяли сільський голова Сергій Сітарський та його заступник Тетяна Закревська.

За підсумками комісійного обстеження укриття, було прийнято рішення про введення його в експлуатацію та встановлено можливість його  використання для евакуаційних заходів учасників освітнього процесу, що дасть змогу відновити освітній процес у повноцінному режимі.

У серпні цього року було проведено опитування батьків і 80% з них виявили бажання, щоб діти навчалися онлайн, враховуючи жахливий стан укриття. Однак на сьогодні вже навпаки 80% батьків у зв’язку із обладнанням повноцінного укриття з обігрівом в зимовий період, все ж таки виявили бажання, щоб діти навчалися офлайн в стінах рідної школи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь