A A A K K K
для людей із порушенням зору
Агрономічна сільська рада
.

Безоплатна правова допомога інформує

Дата: 13.01.2023 10:21
Кількість переглядів: 74

Як оформити спадок, коли немає документів

на успадковане майно

Після смерті матері Оксана не могла оформити спадщину. Документи на успадковане майно залишилися в рідного дядька, який ще й намагався відсудити собі весь спадок. Допоміг відновити справедливість адвокат Юрій Сторожук, який співпрацює з системою безоплатної правової допомоги.

Коли помер Оксанин дідусь, його майно успадкували її мати та дядько. Мати не встигла оформити свою частку спадщини до смерті. Однак склала заповіт, відповідно до якого все своє майно залишила доньці. При цьому документи на будинок та землю зберігалися в дядька.

Згодом Оксана отримала повістку з суду – і дізналася, що дядько намагається визнати за собою право власності на спірне майно. Тоді вона звернулася до Теофіпольського бюро правової допомоги, де їй призначили адвоката Юрія Сторожука.

Адвокат підготував до суду зустрічний позов про визнання права власності на домоволодіння в порядку спадкування за заповітом. Юрій Сторожук вказав, що матір Оксани після смерті свого батька, так само як і її брат (позивач за первісним позовом), прийняла спадщину та стала власницею 1/2 частини земельної ділянки й спірного житлового будинку. Зважаючи на це, адвокат просив суд визнати за відповідачкою право власності на 1/2 частину будинку садибного типу з господарськими будівлями та спорудами в порядку спадкування після померлої матері.

Суд вислухав пояснення сторін та, вивчивши матеріали справи, дійшов висновку, що первісний позов підлягає задоволенню частково, а зустрічний, заявлений адвокатом, – задоволенню повністю. Тож за Оксаною визнали право власності на успадковане матір’ю майно.

 

Справа у Єдиному державного реєстрі судових рішень №685/484/22

#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь