Агрономічна сільська рада
.

Перше розширене засідання Міжвідомчої ради з питань сім’ї, соціальної підтримки сімей Захисників та Захисниць,  інтеграції внутрішньо переміщених сімей (осіб), ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству та протидії

Дата: 06.03.2023 17:11
Кількість переглядів: 251

3 березня відбулося перше розширене засідання Міжвідомчої ради з питань сім’ї, соціальної підтримки сімей Захисників та Захисниць,  інтеграції внутрішньо переміщених сімей (осіб), ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

Відповідно до рішення виконавчого комітету №1229 від 09 лютого 2022 року її склад розширено представниками громадськості. Серед членів Міжвідомчої ради – представники установ, закладів та громадських організацій, які опікуються соціальними питаннями.

Порядок денний налічував чотири питання:

  1. Про необхідність впровадження у громаді чіткого алгоритму дій між усіма суб’єктами, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.
  2. Про організацію надання соціальних послуг КУ «Центр надання соціальних послуг» Агрономічної сільської ради;
  3. Про план розвитку соціально-психологічної підтримки населення, яке постраждало від війни на 223 рік.
  4. Про благодійний фонд «Діти Героїв».

Під час засідання обговорили актуальні питання організації соціальної та психологічної підтримки сімей Захисників та Захисниць України.

Голова ради - Тетяна Закревська, ознайомила присутніх з діяльністю благодійного фонду «Діти Героїв». Діяльність фонду спрямована на надання всебічної допомоги та підтримки тим, хто її найбільше потребує: дітям відважних воїнів, чиї батьки загинули на полі бою, захищаючи свій народ і Батьківщину, та дітям, які залишилися без батьківської опіки внаслідок жахливих та зухвалих російських атак на цивільне населення України.

Олександра Христянко, директор КУ «Центра надання соціальних послуг» повідомила, що працівниками центру взято участь у навчанні для психологів та фахівців із соціальної роботи, які здійснюють/будуть здійснювати визначення індивідуальних потреб членів сімей Захисників та Захисниць України, надання їм необхідної психологічної підтримки та соціальних послуг, яке проводять фахівці Вінницького обласного центру соціальних служб.

Усі учасники засідання погодились з тим, що забезпечення міжвідомчої взаємодії щодо реалізації державної політики у сфері соціальної підтримки населення, яке постраждало від війни на рівні громади, зокрема чіткий розподіл обов’язків відповідно до повноважень і можливостей, налагоджена міжвідомча взаємодія (спрямована на адресну роботу з кожною родиною, оперативне реагування на зміну потреб і ситуацій в родині ), об’єднання зусиль працівників різних галузей (щоб мати можливість задовольняти найрізноманітніші потреби сімей), грають ключову роль у наданні соціальної підтримки та допомоги внутрішньо переміщеним сім’ям, а також сім’ям Захисників та Захисниць України нашої територіальної громади.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь