A A A K K K
для людей із порушенням зору
Агрономічна сільська рада
.

Підсумки акції "Мій найкращий антистрес!"

Дата: 20.03.2023 17:32
Кількість переглядів: 140

3 березня 2023 року ЦНСП Агрономічної сільської ради була розпочата акція  з метою ознайомити ВАС із ще одним способом подолання негативних наслідків, пов’язаних з війною.

Домашні улюбленці, є тим антистресом що може допомогти кожному!

Є зв’язкок між нашим здоров’ям і нашими улюбленцями  - це психологічний позитивний вплив, адже, згідно з дослідженнями, наявність домашнього улюбленця покращує ментальне здоров’я людей.

Спілкування з тваринами буквально покращує настрій та робить нас щасливішим.

Науковці  стверджують, що це відбувається через зростання рівню гормонів окситоцину та нейромедіатора серотоніну, що разом забезпечують відчуття щастя.

Домашні улюбленці  допомагають виходити з депресії, позбутись тривожності та самотності.

Крім того, в деяких дослідженнях було виявлено, що спілкування з тваринами має заспокійливий ефект, що сприяє зниженню артеріального тиску та зменшенню частоти серцебиття.

Військовослужбовці добре знають, що в найскладніших умовах чи стресових службових ситуаціях часто на психологічну допомогу приходять брати наші менші. А нині, коли посилений психологічний тиск відчуває чи не кожен із нас, саме домашні улюбленці рятують від депресії та самотності, покращуючи настрій.

В умовах війни їхня допомога особливо важлива.

Дослідження  вказують, що власники собак та котів мають менший ризик появи серцево-судинних захворювань.

В лікарнях використовують пет-терапію для пацієнтів, які проходять курси лікування та реабілітації, що пов’язані із сильним стресом. Наприклад, після пережитого стихійного лиха, аварії чи смерті близької людини.

З двох тисяч опитаних власників домашніх тварин 74% повідомили про поліпшення психічного здоров’я після того, як у них з’явився домашній улюбленець.

Багато людей тримають вдома птахів. Це досить незвичайний вибір, але не варто думати, що це марні створіння. Природа наділила їх особливою енергетикою, яка вельми корисна для їх господарів.

Птахи відчувають наближення небезпеки не гірше собак. У них дуже чутлива енергетика. Вони можуть відчувати навіть найменші зміни в настрої людей.

Папуги, наприклад — дуже соціальні тварини. Вони можуть сумувати за господарем і дуже радіти, коли він повертається додому.

Експерти вважають, що птахи своєю енергетикою благотворно впливають на здоров'я людей. Зокрема, вони здатні позбавляти людей від проблем з серцем.

Равликотерапія усуває проблеми, викликані змінами вікового характеру і фотостарінням, ефективно бореться з бактеріями і вірусами, акне, розацеа, бородавками, пігментними плямами.

Крім того, за допомогою равликотерапії шкіра зволожується, сприяє регенерації та омолодженню шкіри, покращується кровопостачання, лімфовідтік, а також допомагає у загоєнні пошкоджень. Слиз равликів не викликає алергію.

Коли ми спостерігаємо за рибками у воді, то внутрішньо заспокоюємося. Людина розслаблюється, її емоційний стан стабілізується. До речі, особливо корисна ця терапія старшим людям, оскільки так вони будуть менше схильні до стресу або нервового перезбудження.

 

Щиро дякуємо всім  тим хто надіслав фото  та відео  своїх  улюбленців для участі в акції :"МІЙ  НАЙКРАЩІЙ АНТИСТРЕС".

Насолоджуємося світлинами!

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь