Агрономічна сільська рада
.

Гіркий урок історії: сьогодні минає 37-ма річниця Чорнобильської аварії

Дата: 26.04.2023 19:27
Кількість переглядів: 88

Сьогодні виповнюється 37 років із моменту трагічних подій на Чорнобильській АЕС. Аварії, яка призвела до однієї із найбільших техногенних та екологічних катастроф в історії людства. Цей день поділив життя багатьох людей на «до» та «після», залишивши по собі глибокий відбиток у пам'яті.

Щороку, 26 квітня вся Україна неначе завмирає… Люди пригадують 1986 рік і страшну аварію на Чорнобильській АЕС. Цього дня вшановують героїзм працівників ЧАЕС, пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків – всіх, хто брав участь у ліквідації наслідків цієї техногенно-екологічної катастрофи сучасності.

Сьогодні в Агрономічній громаді долучися до вшанування пам’яті ліквідаторів та згадали трагічні події прийшли ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС. Захід відбувся в Бохоницькій філії Центру культури та дозвілля. На вечір пам’яті з нагоди 37-річниці аварій на ЧАЕС завітали:  сільський голова Сергій Сітарський; депутат обласної ради Олександр Масленніков; заступник сільського голови Тетяна Закревська; голова районної спілки чорнобильців Демчук Микола; голова Вінницької міської ГО «Союз Чорнобиль України» Ястремський Михайло, голова ветеранської організації Агрономічної ТГ Ковальчук Олександр.

Пройшли десятиліття, а чорний день Чорнобильської трагедії все ще хвилює людей, і тих, кого він зачепив своїм лихим крилом, і тих, хто народився далеко від покривдженої землі. 26 квітня завжди об’єднуватиме всіх живих одним спогадом, однією печаллю, однією надією.

Тисячі поламаних, скалічених доль… Трагедія переселення сіл і містечок… Смерть близьких… Все це – результат катастрофи на Чорнобильській АЕС.

Ми низько схиляємо голови перед неоціненним людським подвигом, мужністю, героїзмом, відвагою ліквідаторів, які не думали про нагороди, відзнаки, не ховалися за спини товаришів, навіть почасти не усвідомлюючи, на яку особисту небезпеку наражалися. Вічна вдячність живим і світла пам’ять загиблим!Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь