A A A K K K
для людей із порушенням зору
Агрономічна сільська рада
.

Безпечне поводження під час відпочинку біля водойм

Дата: 12.05.2023 16:05
Кількість переглядів: 85

Безпечне поводження на воді Без алкоголю!

Привчіть себе відпочивати біля води без алкоголю. Як варіант, це корисно та не шкодить здоров’ю.

Випив – не йди у воду.

За статистикою, більшість випадків потопань стаються від безвідповідальності відпочиваючих. Контролюйте себе та своїх товаришів, якщо ви все ж вибрались відпочити на повну.

Моє місце з краю.

Вважається, що усі проблеми інших – не мої проблеми. Так, дійсно, так вважає 60 % населення. Але не у питаннях, коли це стосується життя та здоров’я. В час перебування на пляжі, намагайтесь інколи слідкувати за оточуючими. Іноді, ви зможете побачити як тоне людина і швидко повідомити рятувальникам. Такі дії вважаються відповідальними та зможуть прийняти швидкі дії порятунку.

За буйки?! На інший берег – легко!

Найчастіше така думка призводить до виклику рятувальників оточуючими. Вода не є об’єктом для спорів та випробовувань сил. Кожен третій випадок стає фатальним. Пам’ятайте, що вода є одною із стихій, якій немає рівних, навіть якщо ви професійний плавець.

Про порятунок. Гарно плаваєш – не ризикуй.

Допомогти ближньому необхідно. Не забувай, що гарно плавати, це не показник успішного порятунку. При випадку утоплення, людина намагається втриматись на воді, створюючи біля себе непідступний простір. Іншими словами, під час порятунку, людина яка тоне може потопити людину, яка рятує. Щоб їй допомогти, потрібно знати, як правильно рятувати!

Вміти плавати

Навчитись плавати необхідно! Це одне із завдань особистої безпеки в житті кожного. Перебуваючи у воді ви повинні вміти втримати себе на плаву.

Засмагати – купатись

Це слоган справжнього пляжника, який прийшов на пляж отримати гарну засмагу. Для рятувальника він звучить по іншому «перегрітись – переохолодитись».  Якщо бажаєте мати гарну засмагу, не забувайте про шкоду здоров’ю. Від різких перепадів температури можете отримати лише порушення терморегуляції тіла - можливі судоми та втрату свідомості.

Діти

Прийшовши на відпочинок з малою дитиною – знай як безпечно зайняти малечу. Вважається, що в такому віці дітей не можна відпускати від себе далеко. Вони можуть дуже швидко побігти в воду. Дорослих дітей, які плавають самостійно, протягом всього часу купання необхідно тримати в полі зору. 

Плавати безпечно

Безпечно плавати рятувальники радять уздовж берега. У випадку проблем із здоров’ям, переохолодженням, судом чи у будь-яких інших, ви можете потонути за пару хвилин, якщо вам не допоможуть вчасно. Але таким чином є можливість потрапити швидко до берега з невеликої глибини.

При плаванні, ви не відчуєте глибину, яка знаходиться під вами. Це може бути 1,5 метри або 15 метрів.

Надувні матраци, іграшки та круги

Будь-які надувні плавзасоби залишаються небезпечними як для дітей, так і для дорослих. Вони можуть неочікувано пробитись чи здутись або занести вас далеко від берегу. Дитина може перевернутись у випадку плавання в надувному кругу. А дорослий заснути на матраці та опинитись далеко від берегу.

Перед тим, як стрибнути…

Для тих хто вирішив отримати адреналіну та просто розважитись: стрибаючи головою вперед є велика небезпека отримати травму шийних хребців. При такій травмі ви одразу втрачаєте свідомість. Дані випадки щорічно закінчуються для більшості людей в інвалідному візку або на цвинтарі. Задумайтесь перед тим як стрибнути! Ви ризикуєте власним здоров’ям та життям.

Чому людина не може кричати про допомогу?

У випадку заковтування води:

спазми гортані, що перекривають доступ повітря до легень.
вода може потрапити одразу в легені.
В обох випадках припиняється надходження кисню в легені, кров, а  звідти до мозку.

Таким чином потопаючий часто не кличе на допомогу.

Офіційний пляж – це краще місце для сімейного відпочинку, ТОМУ ЩО:

територія пляжу, як і саме дно водойми очищене від потрапивших небезпечних предметів;
водойма має безпечне, перевірено дно та достатню глибину для плавання;
зона купання позначена буйками та охороняється рятувальниками;
рятувальники бачать небезпеку, як у воді так і на березі та допоможуть уникнути небезпечних подій.
швидке реагування на небезпеку та виклик усіх необхідних оперативних служб.

Фото без опису

                   Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь