Агрономічна сільська рада
.

Штабне навчання з керівним складом органів управління місцевої ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту

Дата: 06.07.2023 11:46
Кількість переглядів: 88

Фото без описуЗ метою виконання п.6 Плану основних заходів цивільного захисту Вінницької територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту на 2023 рік, затвердженого протоколом від 12.04.2023 року №11 позачергового засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС, 6 липня 2023 року під керівництвом сільського голови Сергія СІТАРСЬКОГО було проведене штабне навчання з керівним складом органів управління місцевої ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту

Тема тренування: “ Дiї органів управління та сил цивільного захисту у випадку загрози aбo виникнення надзвичайної ситуації, що призвела до радіоактивного забруднення на території громади ”.

До тренування залучався весь керівний склад Агрономічної територіальної громади, представники правоохоронних органів та представники відділу радіологічного обстеження Вінницької філії ДУ «Інститут охорони ґрунтів», керівний склад цивільного захисту Агрономічної територіальної громади, комісія з питань надзвичайних ситуацій громади, евакуаційна комісія територіальної громади.

Навчальні цілі тренування:

  1. Поглиблення теоретичних знань та набуття учасниками навчання практичних навичок, необхідних для проведення заходів у випадку загрози або виникнення надзвичайної ситуації, що призвела до радіоактивного забруднення території громади.
  2. Відпрацювання оповіщення та збору керівного складу органів управління та спеціалізованих служб цивільного захисту.
  3. Практичне відпрацювання дій, зокрема щодо організації оповіщення та інформування сил цивільного захисту та населення про надзвичайну ситуацію.
  4. Організація роботи в умовах радіоактивного забруднення, проведення радіаційної розвідки та здійснення індивідуального дозиметричного контролю в зоні ураження, використання засобів колективного та індивідуального захисту, організація та проведення санітарної обробки населення та спеціальної обробки особового складу формувань, обладнання та техніки, застосування препаратів стабільного йоду та організації евакуації населення із зони радіоактивного забруднення.
  5. Відпрацювання питання взаємодії органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту у випадку загрози aбo виникнення надзвичайної ситуації, що призвела до радіоактивного забруднення території  та всебічного життєзабезпечення населення, яке підлягає евакуації.
  6. Уточнення та корегування планів реагування на надзвичайні ситуації на території громади.

В ході навчання відпрацьовано наступні дії:

  1. Оповіщення та збір:

керівних органів управління територіальної громади територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту;

склад сільської комісії з питань надзвичайних ситуацій та комісій з питань евакуації;

  1. Розгортання та зайняття пунктів управління, організація цілодобової роботи органів управління цивільним захистом, робочих груп пунктів управління територіальної громади, штабів з ліквідації надзвичайної   ситуації, залучення представників спеціалізованих служб цивільного захисту до роботи в пункті управління згідно організаційних вказівок на проведення навчання.
  2. Відпрацювання проекту розпорядження сільського голови щодо виконання заходів по захисту населення i територій внаслідок радіоактивного забруднення та здійснення заходів щодо укриття населення у фонді захисних споруд цивільного захисту (сховищах, протирадіаційних укриттях,     найпростіших      укриттях), оцінки обстановки та   здійснення заходів щодо життєзабезпечення постраждалого населення в зоні радіоактивного забруднення.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь