Агрономічна сільська рада
.

Вшанування пам’яті жертв Голодоморів в громаді

Дата: 24.11.2023 14:03
Кількість переглядів: 85

Голодомор став однією з найбільших трагедій нашого народу, і вшанування пам'яті його жертв - важлива частина української історії та культури.

Щорічно у листопаді в Україні проходять жалобні заходи до Дня пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років. Ці жахливі сторінки в історії українського народу відгукуються болем та щемом у душі кожного небайдужого до подій того часу. Останньої суботи листопада ми згадуємо тих, хто став жертвою тодішнього режиму і прийняв мученицьку смерть. Голодомор став національною трагедією і окремою сторінкою в історії українського народу, про яку ми згадуємо з сумом та гіркотою.

Напередодні біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору в селі Агрономічне відбувся мітинг-реквієм. Хвилиною мовчання, квітами та запаленими лампадками заступник сільського голови Тетяна Закревська разом з представниками сільської ради та її виконавчих органів та пересічнимии громадянами вшанували пам’ять жертв Голодоморів.

Сьогодні, на жаль, ми не можемо повернути час назад та виправити ті лихі події далеких років. Наш обов’язок – зробити все, аби зболена пам'ять про заморених голодом, розстріляних, закатованих жертв була живою для нинішніх та прийдешніх поколінь, аби ніколи не допустити подібного на нашій українській землі та в світі, берегти мир і спокій, жити у злагоді і порозумінні.

Просимо всіх, завтра, 25 листопада о 16:00 годині приєднатись до щорічної акції «Запали свічку пам’яті» - засвітити у вікнах своїх осель вогники у пам'ять про мільйони людей, вбитих голодом.Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь