A A A K K K
для людей із порушенням зору
Агрономічна сільська рада
.

До уваги керівників сільськогосподарських підприємств

Дата: 14.03.2024 16:04
Кількість переглядів: 39

Фото без опису

За інформаціею Головного управління ДСНС України у Вінницькій області в 2023 році на тсриторії області було заресстровано 3022 пожежі. Аналіз пожеж свідчить, що основною причиною ïx виникнення є неналежний рівень виконання вимог законодавчих та нормативних актів з питань пожежної безпеки на об’єктах та не вжиття упереджувальних заходів з боку керівників.

Для покращення протипожежного стану об'єктів агропромислових підприсмств та зниження ризику травмування i загибелі людей у весняно-літній пожежонебезпечний необхіде здійснення ряду організаційних заходів:

  1. Наказами керівників об’єктів визначити відповідальних осіб за протипожежний стан будівель, приміщень та інших дільниць.
  2. Провести  навчання  i  перевірку  знан в з питанв пожежної безпеки посадових осіб об’єктів.
  1. Провести додаткові протипожежні інструктажі з працівниками, що зайняті на роботах з підвищеною пожежною небезпекою, обслуговуючим персоналом електроустановок, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання.
  2. Забезпечити приміщення відповідно до правил пожежної безпеки інструкціями про заходи пожежної безпеки, пам’ятками, попереджувальними знаками на протипожежну тематику.
  3. В функціональних обов'язках (посадових інструкціях) керівників об'єктів i відповідальних працівників відобразити питания забезпечення пожежної безпеки.
 

Крім того організувати виконання наступних протипожежких заходів:

  1. У березні-травні силами адміністрації об'єктів, відомчої пожежної охорони, добровільних пожежних дружин організувати комісійні перевірки протипожежного стану підпорядкованих об’єктів, вжити заходів по усуненню виявлених недоліків.
  2. Організувати проведення страхування членів добровільних протипожежних формувань.
  3. Здійснити перевірку технічного стану i ремонту пристроїв блискавко- захисту, електрообладнання.
  4. Забезпечити приміщення необхідною кількістю первинних засобів пожежегасіння, провести технічне обслуговування вогнегасників, укомплектувати пожежні щити необхідним інвентарем.
  5. Визначити          порядок          зберігання          та          використання вибухопожеженебезпечних речовин, балонів з газами та інших матеріалів, що мають підвищену пожежну небезпеку.
  6. 3 настанням cyxoï жаркої погоди організувати здійснення комплексу заходів по забезпеченню пожежної безпеки на прилеглих територіях, заборонити спалювання cyxoï трави.
  7. Фото без описуПеріодично розглядати на нарадах питания протипожежного стану об'єктiв стану охорони прані та виконання планових заходів з ïx покращення.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь