A A A K K K
для людей із порушенням зору
Агрономічна сільська рада
.

26 квітня - Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф

Дата: 26.04.2024 09:42
Кількість переглядів: 27

38 років тому, 26 квітня, сталася найбільша техногенна аварія в історії людства – Чорнобильська катастрофа. В ніч на 26 квітня 1986 року стався вибух і подальше руйнування 4-го енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, розташованої на території України. Руйнування мало вибуховий характер, реактор був повністю зруйнований і в довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин.

     Багатоденну пожежу намагалися загасити сотні пожежників та працівників аварійних служб. Багато з них згодом померли від променевої хвороби. Понад 100 тисяч жителів найближчих населених пунктів були евакуйовані після аварії.

Чорнобильська трагедія... Сьогодні це вже історія України. Але для нас, людей, ці слова постійно викликають  тривогу.  Чи не повториться цей жах знову?

У ці дні ми вшановуємо людей, які ризикуючи життям і здоров’ям, виконали свій святий обов’язок, рятуючи від біди не одне покоління.

Щоб не робити помилок у майбутньому, треба пам'ятати уроки минулого.

Чорнобиль – це гіркий урок не тільки нам, українцям, а й усьому людству. Наше завдання сьогодні - допомагати потерпілим, турбуватися про їх життя. Спільними зусиллями ми зробимо все можливе для того, щоб віддячити за мужність, стійкість, терпіння, наполегливість у подоланні труднощів, що випали на долю «чорнобильців».

Ми щиро  вдячні тим, хто зараз на варті ядерного тероризму!

Пам’ятаймо про це!

Чорнобильська трагедія не повинна повторитись!!!Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь