A A A K K K
для людей із порушенням зору
Агрономічна сільська рада
.

Цивільний захист

ДОТРИМАННЯ ПРАВИЛ БЕЗПЕКИ ВОДІЯМИ ПРИ ОЖЕЛЕДИЦІ

Несприятливі дорожні умови є прямою причиною дорожньо-транспортних пригод, а тому вимагають від водіїв підвищеної уваги до заходів власної безпеки і бездоганного дотримання Правил дорожнього руху.

10:52:08 08.01.2024

Як безпечно користуватися електричними обігрівачами?

Екватор осені, тож не зайвим буде повторити основні правила експлуатації електричних обігрівачів, адже закарпатці нерідко обирають саме їх через нижчу вартість використання у порівнянні з газовими. Але водночас електронагрівальні прилади містять і небезпечний «сюрприз» – здатність призвести до нищівної пожежі. Аби цього не сталося, закарпатські рятувальники нагадують громадянам правила безпеки:

10:37:38 08.01.2024

Вінницьке районне управління ГУ ДСНС України у Вінницькій області інформує!            

 З настанням заморозків у громадян, які перебувають поблизу водойм, існує загроза провалитися в крижану воду при перебуванні на льоду. Особливу небезпеку лід представляє у ці дні, коли через постійну мінливу температуру на водоймах утворився нестійкий крижаний покров.

19:06:24 22.12.2023

Вінницьке районне управління ГУ ДСНС України у Вінницькій області інформує

Вінницьке районне управління ГУ ДСНС України у Вінницькій області звертаються  до громадян, з проханням бути обережним у поводженні з відкритим вогнем, не курити в ліжку чи в приміщенні, не кидати непогашені недопалки на землю чи узбіччя доріг, та не палити в нетверезому стані. За статистикою, основною причиною виникнення пожеж, особливо в холодну пору року, є необережність населення під час куріння. Особливо небезпечним є куріння у ліжку у нетверезому стані. Засинаючи, людина не відчуває як недопалок випадає з рук. Час тління цигарки складає від 4 до 10 хвилин, цього часу достатньо щоб загорілися предмети на які може потрапити недопалок. Оскільки більшість постільних речей виготовлені з легкозаймистих речовин, то при потраплянні на них запаленої сигарети, тління розпочинається майже одразу. Згодом воно переростає у пожежу. Під час пожеж спричинених палінням в ліжку більшість людей гине через отруєння чадним газом. На жаль, така ситуація повторюється із року в рік.                                                                                                                                                                                                                                               З повагою фахівець ВЗЗ ПНС у Вінницькому районі ЦЗД ГУ ДСНС України у Вінницькій області Віктор ТИХОНЮК

13:32:32 12.12.2023

Вінницьке РУ ГУ ДСНС України у Вінницькій області інформує!

Новорічні та Різдвяні свята завжди асоціюються з ялинкою, прикрасами та святковим настроєм. Проте, не усі знають, яку велику небезпеку несе в собі порушення елементарних вимог пожежної безпеки під час святкування Новорічних та Різдвяних свят. Саме з цією метою працівниками державного нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки Вінницького районного управління ГУ ДСНС України у Вінницькі області  організовано та проведено ряд заходів спрямованих на недопущення виникнення пожеж під час проведення свят. У ході проведеної роботи з керівниками та працівниками об’єктів задіяних у святкових заходах були проведені протипожежні інструктажі, роз’яснено порядок дій у випадку виникнення пожежі, проведення евакуації та застосування первинних засобів пожежогасіння.   Керівникам об’єктів при підготовці до проведення святкових заходів необхідно особливу увагу приділити прикрашанню ялинки. Адже, якщо установити її з порушенням, прикрасити горючими іграшками та не сертифікованими електрогірляндами - це може спричинити її займання та призвести до пожежі. Під час організації святкових заходів необхідно дотримуватись наступних заходів а саме:     • при кількості людей понад 50 осіб використовувати приміщення забезпечені не менше ніж двома евакуаційними виходами, що не мають на вікнах глухих ґрат;     • особи, яким доручено проведення таких заходів, перед їх початком зобов’язані оглянути приміщення, переконатися в забезпеченості нормованою кількістю первинних засобів пожежогасіння, справності засобів зв'язку, систем протипожежного захисту;     • забороняється заповнення приміщень людьми понад установлену норму, зменшення ширини проходів між рядами, установка в проходах додаткових посадкових місць,  використання свічок, бенгальських вогнів, відкритого вогню, феєрверків і куріння.   Основні правила безпеки прості та елементарні та не потребують значних матеріальних затрат. Знання та дотримання їх є запорукою безпеки життя громадян, а також отримання справжнього задоволення від свята, яке принесе благополуччя та радість до кожної оселі. З повагою, фахівець ВЗЗ ПНС у Вінницькому районі ЦЗД ГУ ДСНС України у Вінницькій області Віктор Тихонюк

16:03:43 06.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь