A A A K K K
для людей із порушенням зору
Агрономічна сільська рада
.

Цивільний захист

Дотримуйтесь правил пожежної безпеки під час перебування та відпочинку у лісі.

​Пожежонебезпечний період розпочинається водночас із сезонним потеплінням.  Ми закликаємо громадян дотримуватися правил пожежної безпеки у лісах, що може застерегти від трагічних наслідків. Основною причиною виникнення лісових пожеж є порушення громадянами вимог Правил пожежної безпеки в лісах, а також випалювання сухої трав'яної рослинності на сільгоспугіддях, пустищах, вздовж доріг, що межують з лісовими масивами. Сильні вітри сприяють розповсюдженню вогню у прилеглі лісові насадження, чим створюють реальну загрозу їх знищення. Зростання відвідування лісових насаджень населенням, особливо у вихідні та святкові дні, також зумовлює значне збільшення кількості пожеж. Порушення правил пожежної безпеки несе загрозу навколишньому середовищу і становить небезпеку для життя людей і тварин ​Нагадуємо, що громадяни України, іноземні громадяни та особи без громадянства, які перебувають на території України, зобов'язані: 🔸виконувати правила пожежної безпеки в лісі, виховувати у дітей обережність у поводженні з вогнем; 🔸повідомляти лісогосподарське підприємство, територіальний підрозділ ДСНС, місцеві органи влади про виникнення лісової пожежі. Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється: 🔸розведення багаття у лісі та лісопосадках, крім тих, що пов’язані з технологічними вимогами лісогосподарських заходів у спеціально передбачених для цього місцях; 🔸заїзд на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети; 🔸палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники, недопалки; 🔸залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я; 🔸заправляти у лісі, лісопосадках паливні баки під час роботи двигуна; 🔸випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, сільськогосподарських угіддях, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу. ​Звертаємо Вашу увагу, що порушення вищезазначених правил тягне за собою як адміністративну, так і кримінальну відповідальність. ​Період особливої пожежної небезпеки буде тривати до жовтня місяця включно. ​Тільки спільними зусиллями ми зможемо зберегти ліси від вогню!                                                                                       

12:04:54 06.06.2023

До уваги громадян!

Пожежонебезпечний період – частина року, у межах якої виникають лісові пожежі. З метою уникнення лиха рекомендуємо тимчасово не відвідувати ліси на транспортних засобах у період високої пожежної небезпеки.

17:11:48 23.05.2023

До уваги громадян!

З поверненням сухої і теплої погоди частішають випадки виникнення пожеж через спалювання сухої трави. З метою недопущення торф’яних пожеж і пожеж в природних екосистемах рятувальники вінниччини закликають громадян не допускати спалювання сухостою на полях та присадибних ділянках, підпалів сухої рослинності, лісових насаджень.

12:41:43 01.05.2023

Єдиний урок з безпеки

Працівником відділу забезпечення заходів попередження надзвичайних ситуацій у Вінницькому районі ЦЗД ГУ ДСНС України у Вінницькій області з урахуванням безпекової ситуації було проведено «Єдиний урок з безпеки» в ЗСО «Бохоницький ліцей» та КЗ «Прибузька спеціальна школа, де роз'яснено дітям та працівникам про основні вимоги пожежної безпеки в побуті та на робочому місці. Обговорили правила поведінки при виявленні ВНП та алгоритм дій під час сигналу «Повітряна тривога». Охоплено 80 учнів та 35 працівників.

16:26:14 26.04.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь