A A A K K K
для людей із порушенням зору
Агрономічна сільська рада
.

Цивільний захист

Шановні громадяни, дотримуйтесь правил пожежної безпеки в побуті!

                                   Шановні громадяни, дотримуйтесь правил пожежної безпеки в побуті! Щороку з настанням осінньо-зимового періоду збільшується кількість пожеж, травмування та загибель людей на них, через елементарне недотримання та нехтування правилами пожежної безпеки при користуванні нагрівальними електро- і газовим приладами, а також при експлуатації пічного опалення. В цей  період виникає більше половини пожеж від їх загальної кількості за рік. Пожежі виникають на підприємствах, організаціях, установах та в житловому секторі, які призводять до нанесення значних матеріальних збитків державі та громадянам, не рідко до травмування та загибелі людей.   Щоденно у Вінницькому районі в середньому виникає 5 пожеж, економічні втрати від яких складають близько 800 тис. грн. Співробітники Вінницького районного управління ГУ ДСНС України у Вінницькій області області звертаються до громадян з проханням в осінньо-зимовий період дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки. Перш за все користуватися тільки справними та сертифікованими в Україні нагрівальними електроприладами. Не залишати їх без нагляду, навіть на короткий час, обов’язково вимикати електроприлади на ніч та виходячи з дому. Не застосовувати в запобіжних електролічильниках саморобні плавкі вставки. Ще одна велика помилка людей, причому всіх вікових категорій, – використання для обігріву приміщення печей для приготування їжі. Популярністю в цій справі користуються як електроплитки, так і газові плити. У випадку з електроплитою, може статися пожежа. Газова піч більш небезпечна: ймовірне отруєння газом та навіть вибух. В разі виникнення пожежі треба одразу припинити подачу електроживлення. Після знеструмлення прилад можна накрити щільною ковдрою і таким чином загасити полум’я. Якщо електроприлад загорівся, його не можна гасити водою, адже вода добре проводить електричний струм. Забороняється тягнути за електричний шнур руками, а також чіпати оголені дроти. Щиро запрошуємо до співпраці, яка є необхідною для підвищення рівня обізнаності людей щодо правил пожежної безпеки. Лише разом ми зробимо життя безпечним! Пам’ятайте діти віком від 2 років здатні самостійно запалити сірник чи запальничку.

15:54:09 31.08.2023

БЕЗПЕКА НА ВОДІ

Влітку більшість мешканців намагається провести свій відпочинок поблизу води на річках, озерах, ставках та інших водоймах. Купання та плавання – це хороший, корисний і активний відпочинок. Вода приносить багато задоволення людям дисциплінованим, обачним, але вона може завдати багато неприємностей людям, які не дотримуються правил безпечної поведінки на воді.           Найпоширенішою  причиною  нещасних   випадків   на   воді   є недотримання громадянами правил безпечної поведінки. Зокрема, це купання в необладнаних для цього місцях та купання в нетверезому стані. Тому варто пам’ятати, що умовами безпеки є правильний вибір та обладнання місць купання, навчання дорослих і дітей плаванню, суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах,  постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих.          Першою  умовою  безпечного відпочинку  на воді  є  вміння плавати. Навчитись плавати потрібно кожному. Людина, яка добре плаває, почуває себе на воді спокійно, упевнено, у випадку необхідності може надати допомогу товаришу, який потрапив у біду.       Навіть  той, хто  добре плаває, повинен постійно бути обережним, дисциплінованим і суворо дотримуватись правил поведінки на воді. Знання та виконання правил поведінки на воді є запорукою безпеки життя, а також отримання задоволення від відпочинку. Необхідно звернути особливу увагу на пояснення  правил поведінки на воді дітям. 

09:26:55 15.08.2023

Заходи з протипожежної безпеки під час жнив – запорука збереження врожаю!

В районі вже розпочалися жнива – гаряча пора для кожного хлібороба. Наразі погодна ситуація досить складна. Температура повітря висока, а дощів практично немає. У зв’язку зі спекою рівень пожежної небезпеки оголошено найвищий, 5 класу. А отже ризик виникнення пожеж дуже високий. Тому аграріям в цей період потрібно забезпечити здійснення необхідного протипожежного режиму, щоб неконтрольований вогонь вмить не знищив важку багатомісячну працю.

10:08:18 19.07.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь