A A A K K K
для людей із порушенням зору
Агрономічна сільська рада
.

Цивільний захист

До уваги громадян!

Щорічно, після зими, як встановиться суха та тепла погода, до Служби порятунку «101» починають надходити численні повідомлення про загорання минулорічної сухої рослинності на сільськогосподарських угіддях, уздовж транспортних магістралей і навіть на територіях приватних домоволодінь у містах та селах. Незважаючи на застереження у засобах масової інформації, та численні запобіжні заходи, що вживаються співробітниками ДСНС щодо попередження пожеж, вони все ж таки завдають населенню та навколишньому середовищу шкоди та значних матеріальних збитків. Гасити такі пожежі складно, адже висохла рослинність спалахує, мов факел, і полум’я поширюється зі швидкістю вітру. Також ускладнює приборкання таких пожеж і віддаленість джерел водопостачання (зокрема, водойм). І тоді, щоразу рятувальникам доводиться здалеку привозити воду пожежними автомобілями, а не безперервно подавати по рукавних лініях з розташованих поруч джерел водопостачання. Звертаючи увагу на ситуацію, що склалася, Управління ДСНС України у Вінницькій області звертається до всіх громадян: ніколи не підпалюйте суху траву в лісі, на полі, городі, біля своїх будівель! Будьте обережні з джерелами відкритого вогню, із сірниками та цигарками. Якщо ви помітили невелике загоряння трави або тліючу підстилку від покинутого багаття, намагайтеся загасити його самі. Іноді досить просто затоптати полум'я (ще потрібно почекати й переконатися, що трава або підстилка дійсно не жевріють, інакше вогонь може з’явитися знову). Якщо пожежу не можете здолати самотужки – зателефонуйте до служби порятунку «101», повідомте про знайдений осередок загоряння і вкажіть точне місце.

14:22:22 09.03.2023

Вінницьке районне управління застерігає!

Пожежі – найбільш масові і розповсюджені лиха: вони відбуваються практично в усіх районах нашої  країни, особливо в лісах, на торф’яниках, полях, у житлових будівлях і на промислових підприємствах. Вогонь знищує будівлі і  споруди, дерева і тварин, зазнають каліцтв і гинуть люди.

12:51:42 22.02.2023

ПРАВИЛА ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ В ПОБУТІ

Зважаючи на невтішну статистику щодо виникнення побутових пожеж, рятувальники вінничини  закликають усіх дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись правил пожежної безпеки, адже загрозу завжди краще попередити, ніж мати справу з її наслідками. Нехтування правилами безпеки призводить до того, що у житлових будинках пожеж виникають значно частіше. Аналіз пожеж частіше показує, що винуватцями більшості з них є самі мешканці, які зневажають правилами пожежної безпеки. Найчастішими випадками пожеж у побуті є необережне поводження з вогнем, палінням у ліжку в нетверезому стані, перевантаження електромережі. Щоб запобігти виникнення пожежі у власному помешканні необхідно дотримуватись певних правил пожежної безпеки: -слідкуйте за станом та справністю електромережі; -у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі тощо; -не залишайте дітей без нагляду та не дозволяйте їм бавитися сірниками, запальничками та іншими небезпечними побутовими предметами; -намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності; -подбайте про захист помешкання при користуванні пічним та газовим опаленням. Дотримуйтесь норм встановлення та правила користування; -не використовуйте неякісні, саморобні та несертифіковані побутові електроприлади; -контролюйте справність електроприладів, які використовуєте.

12:49:12 22.02.2023

Проведено «Єдиний урок з безпеки» в закладах Агрономічної ТГ

Працівниками відділу забезпечення заходів попередження надзвичайних ситуацій у Вінницькому районі ЦЗД ГУ ДСНС України у Вінницькій області  проведено «Єдиний урок з безпеки» в наступних закладах Агрономічної ТГ:

16:08:17 14.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь